Speciaal voor middelbare scholen heeft WDM een nieuw concept opgezet: "De verantwoorde schoolkantine". Het bijzondere hieraan is dat dit inspeelt op het bewustwordingsproces van de relatie tussen voeding en beweging. Dit gaat verder dan alleen bij leerlingen, ook ouders, ouderraad en de schooldirectie worden hierin betrokken.

WDM Schoolcatering is een relatief jonge speler in de wereld van de verantwoorde schoolkantine maar is nu al beloond met een aanbeveling door Het Voedingscentrum (PDF).
Onze insteek bestaat naast het aanbieden van een gevarieerd aanbod uit de ‘Schijf van Vijf’ en een verantwoord aanbod uit de categorie ‘Extra’, uit het creëren van bewustwording van het voedingspatroon en het stimuleren van bewegen.
Posters met daarop voedingsmiddelen en de daarbij behorende calorieën worden hierop vergeleken met de hoeveelheid beweging die nodig is om deze weer te verbranden.

Onze automaten bevatten zeker niet alleen maar appels en salades. Ook voor andere producten is ruimte mits beperkt en begrensd op het aantal calorieën. Wij beseffen hoe belangrijk het is om een gevarieerd en verantwoord aanbod samen te stellen zonder daarbij de behoefte van de leerling te vergeten. De waarde van de verantwoorde schoolkantine is tenslotte maar minimaal als ze eerst langs de supermarkt gaan om daar het lekkers te halen.